» News » ОГЛЯД НОВИН ГЛОБАЛЬНОГО ҐРУНТОВОГО ПАРТНЕРСТВА

ОГЛЯД НОВИН ГЛОБАЛЬНОГО ҐРУНТОВОГО ПАРТНЕРСТВА

I. Відбувся у віртуальному форматі Глобальний симпозіум з ґрунтів, як джерела продовольства (Global Symposium on Soils for Nutrition)

З 26 до 29 липня 2022 року у віртуальному форматі відбувся «Глобальний симпозіум з ґрунтів, як джерела продовольства (GSOIL4N)», проведений Глобальним ґрунтовим партнерством на базі Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Девіз симпозіуму — “Soils, where food begins”, звучить українською мовою як «Ґрунти, з яких починається їжа».

Декілька ключових моментів симпозіуму:

  • більше ніж 9000 зареєстрованих учасників/відвідувачів;
  • понад 80 презентацій від науковців з усього світу, 13 з яких — від українських ґрунтознавців, причому 8 (!) — від науковців ННЦ “ІГА імені О.Н.Соколовського”;
  • вісім годин пленарних засідань із залученням 9-ти високоповажних гостей та 21-го ключового спікера — учених світового рівня; за участі більше 4000 слухачів у 1-й день, більше 3500 слухачів у 2-й день и більше 2500 слухачів у 3-й день симпозіуму.

Більш розгорнуту інформацію про Симпозіум GSOIL4N та участь у ньому українських науковців буде розміщено на сайті Інституту цього тижня.

II. Як уже повідомлялось, 23–25 травня 2022 року у віртуальному форматі відбулася ювілейна GSP Plenary Assembly - Tenth Session.

Крім того, 30 червня 2022 року, також в режимі онлайн, відбулася позачергова сесія Десятої Пленарної асамблеї Глобального ґрунтового партнерства.

Representatives of GSP partner organizations from most countries of the world, including Ukraine, took part in these global events.

REPORT OF THE TENTH SESSION OF THE GLOBAL SOIL PARTNERSHIP PLENARY ASSEMBLY you can see on the FAO web-site, а ..

REPORT OF THE TENTH SESSION OF THE GLOBAL SOIL PARTNERSHIP PLENARY ASSEMBLY you can see on the FAO web-site.

III. ПЛАН ЗАХОДІВ Глобального ґрунтового партнерства до кінця 2022 р.

en_USEnglish