» News » Congratulations on the World Science Day

Congratulations on the World Science Day

10 листопада країни відзначають Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку — World Science Day for Peace and Development, чим підкреслюється значна роль науки в суспільстві та необхідність залучення громадськості до обговорення нових наукових проблем. Цей день — ще й чудова нагода для вшанування наукових традицій, популяризації досягнень вчених, залучення молоді до світу науки, а також привід нагадати, що саме наука є основою інтелектуального потенціалу нації та її майбутнього.

Тема Всесвітнього дня науки у 2023 році — «Зміцнити довіру до науки», адже наука має вирішальне значення для розв’язання складних питань, що стоять перед людством, таких як зміна клімату, втрата біорізноманіття, забруднення довкілля тощо.

Українська наука зараз переживає важкі часи. Виклики війни потребують відповідей і в аграрній сфері. Нині, в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації, зростає роль аграрної науки в забезпеченні сталого соціального та економічного розвитку України, продовольчої й екологічної безпеки нашої держави. Одне з основних завдань наукової аграрної спільноти сьогодні — окреслити проблеми стану ґрунтового покриву, який зазнав руйнації, фізичної, механічної та біологічної деградації, забруднення і засмічення. Науковці мають запропонувати шляхи усунення наслідків бойових дій на землях сільськогосподарського призначення, визначити шкоду та збитки, заподіяні земельному фонду та ґрунтовим ресурсам України. Завдяки зусиллям науковців виконуються важливі для країни науково-дослідні роботи, здійснюється підготовка висококваліфікованих кадрів, без яких держава не має майбутнього.

Сьогодні день науки, а тому це й Ваш день. Прийміть найщиріші вітання та побажання здоров’я, творчої наснаги та непересічних успіхів у професійній діяльності. Нових Вам відкриттів та звершень в ім’я Перемоги і Миру, в ім’я процвітання України!

en_USEnglish