» News » Спільна зустріч членів Міжнародної мережі засолених грунтів (INSAS) та COST Action зі сталого використання засолених земель (SUSTAIN) «Засолені грунти: загрози та потенціал»

Joint meeting of members of the International Saline Soil Network (INSAS) and cost Action for the Sustainable Use of Saline Lands (SUSTAIN) "saline soils: threats and potential"

З 27 до 31 травня в Іспанії, в Університеті Валенсії  проходить спільна зустріч членів Міжнародної мережі засолених ґрунтів (INSAS) та COST Action зі сталого використання засолених земель (SUSTAIN) «Засолені грунти: загрози та потенціал». Метою є вирішення питань, пов’язаних з використанням та необхідністю підвищення родючості засолених ґрунтів, поліпшення їх властивостей, сталим використанням з урахуванням  глобальних змін клімату. Зустріч  сприятиме налагодженню тісних практичних зав’язків  між науковцями,  політиками та фермерами.

Програмою зустрічі передбачено проведення cемінару з науковими доповідями з питань засолених ґрунтів і їх менеджменту, технічні сесії з підведення підсумків та обговороення діяльності, тренінги на засолених ґрунтах і галофітах, екскурсії на засолені ґрунти, болота і фотоелектричну електростанцію та ін.

Від Інституту онлайн-участь у заході беруть завідувач лабораторії гідродефіцитних, гідроморфних і кислих грунтів к. с.-г. н. Марина Захарова та провідний науковий співробітник  д. с.-г. н. Людмила Воротинцева

На семінарі 27 травня Людмила Воротинцева представила на усній стендовій сесії постерну доповідь від колективу авторів «Інтегроване управління ґрунтовими і водними ресурсами за засолення в Україні» (Воротинцева Л., Балюк С., Захарова М.).

Програма заходу додається

en_USEnglish