» Новини » Урочисте засідання Вченої ради

Урочисте засідання Вченої ради

29 листопада в Національному науковому центрі «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» відбулося розширене урочисте засідання вченої ради, присвячене 100-рiччю від дня заснування Національної академії аграрних наук України, 50-рiччю від дня заснування Донецької протиерозiйної дослідної станції та з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства.

Зі вступною промовою виступив директор установи, академік НААН Святослав Антонович Балюк. У своїй доповіді «Про 100-річчя Національної академії аграрних наук України. Етапи становлення» висвітлив історію, основні напрями діяльності, досягнення НААН, аграрної галузі в цілому та наукові досягнення колективу. Живий літопис наполегливої праці колективу, історію і сьогодення Донецької протиерозiйної дослідної станції, з особливими емоціями, любов’ю, душею та повагою продемонструвала на слайдах презентації з рідкісними фотоматеріалами завідувач лабораторії родючості ґрунтів та ґрунтозахисних технологій, кандидат сільськогосподарських наук Тютюнник Наталія Вікторівна. Як зазначив доповідач – свій ювілей колектив зустрічає, сповненим надій і творчих задумів щодо успішного розв’язування проблем, які виникають у зв’язку із реформуванням АПК і змінами кон’юнктури на ринку праці.

У доповіді «Контурно-меліоративна організація території – шлях до стійких агроландшафтів в умовах Степу України» завідувача лабораторії охорони ґрунтів від ерозії, кандидата сільськогосподарських наук Коляди Валерія Петровича було викладено передумови створення, історію досліджень ерозійних процесів, основні напрацювання вчених-ерозієзнавців, наукова діяльність яких тісно пов’язана з Донецькою протиерозiйною дослідною станцією та перспективні напрями досліджень.

З щирою теплотою, особистими спогадами про основні етапи діяльності Донецької протиерозiйної дослідної станції та цікавими моментами з життя відомих вчених поділився доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН Носко Борис Семенович.

Під час урочистостей відбулося нагородження: доктора сільськогосподарських наук, професора Фатєєва Анатолія Івановича Почесною грамотою та кандидата сільськогосподарських наук Лазебної Марини Євгеніївні Подякою з нагоди 100-рiччя від дня заснування Національної академії аграрних наук України; Почесними грамотами та Подяками Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» науковців Інституту і працівників науково-дослідної мережі.

З нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства концертною програмою колектив привітали студенти Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва.

ukУкраїнська