» Новини » Світові ЗМІ про забруднення ґрунтів України

Світові ЗМІ про забруднення ґрунтів України

1 березня 2023 р. вийшла стаття Rod Nickel — провідного журналіста канадського відділку агенції Thomson Reuters, «Soils of war: The toxic legacy for Ukraine’s breadbasket» Грунти війни: токсичний спадок для житниці України», в якій викладено оригінальні матеріали, отримані автором від українських вчених і фермерів.

У діалозі з автором статті професор Святослав Балюк розкрив досягнення вчених нашого Інституту та результати спостережень і досліджень стосовно сучасного стану ґрунтів України на вже звільнених від ворожої навали територіях, а також поділився своїми роздумами щодо прогнозування можливості відновлення ґрунтів на сільськогосподарських землях України.

Як стало відомо, стаття викликала зацікавленість багатьох світових змі, і багато хто з них вже поширили на своїх веб-ресурсах повний текст статті:

Крім того, вже деякі видання: Deutshe Welle; NPR News in Washington DC; Latifundistmedia висловили бажання взяти інтерв’ю у наших науковців.

З оригіналом статті можна ознайомитися за посиланням: https://www.reuters.com/world/europe/soils- war-toxic-legacy-ukraines-breadbasket-2023-03-01/

ukУкраїнська