» Новини » Участь у міжнародному симпозіумі щодо ролі аграрної економіки в підтримці сільського господарства та розвитку сільських територій

Участь у міжнародному симпозіумі щодо ролі аграрної економіки в підтримці сільського господарства та розвитку сільських територій

7 листопада 2023 р. на базі Інституту аграрної економіки Сільськогосподарської академії Болгарії в партнерстві з Європейською науковою мережею розвитку сільських територій (ERDN) відбувся міжнародний науковий симпозіум «Agricultural economy in support of agriculture and the development of rural areas». У симпозіумі взяли участь представники Болгарії, Італії, Китаю, Польщі, Республіки Північна Македонія, США, Угорщини, України, Франції. Україну представляв головний науковий співробітник ННЦ «ІҐА імені О. Н. Соколовського» доктор економічних наук, старш. дослідник, чл.-кор. Академії економічних наук України Анатолій КУЧЕР.

Основна мета симпозіуму полягала в розкритті ідей і висновків щодо нових горизонтів розвитку сільського господарства в контексті екологічних цілей, продовольчої безпеки, глобального продовольчого ринку та уроків ефективності агропродовольчого ланцюга під час розв’язаної рф війни в Україні. Симпозіум зібрав учених і дослідників із різних країн, які поділилися своїми дослідженнями та міркуваннями щодо розвитку сільського господарства та здатності й стійкості галузі до нових викликів і цілей.

Як один із ключових спікерів на міжнародному науковому симпозіумі А. В. Кучер виступив із пленарною доповіддю «Agri-environmental and economic assessment of the impact of war on soil: new challenges for sustainable agriculture and food security». Доповідь викликала зацікавлення серед науковців із різних країн світу (зокрема: США, Болгарії, Польщі) і здобула позитивну оцінку організаторів та учасників конференції.

У рамках симпозіуму робота аграрних економістів спрямована на сприяння політикам, агробізнесу та природоохоронній діяльності для досягнення повсюдного балансу, де всі сторони будуть задоволені та забезпечені. Міжнародний науковий симпозіум також сприяв розширенню знань про екологічне врядування й адаптацію до зміни клімату та пом’якшення наслідків.

ukУкраїнська